Az egyik legjobb olasz desszert, főleg ha már unjátok a 'hagyományos' puding ízét. Végtelenül egyszerű elkészíteni az alap panna cottát és bármilyen gyümölccsel, csokival, magvakkal kombinálható. Ebben az esetben én az epret választottam.
Hozzávalók
Panna Cotta
- 2 dl zsíros tej (3,5 %-os)
- 5 dl 30%-os habtejszín
- 4 lapnyi zselatin
- 10 dkg kristálycukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
Eper öntet:
- 50 dkg eper
- méz
Elkészítés
A tejet és a tejszínt fazékba öntöm a vanília kivonattal és elkezdem főzni, nem túl nagy lángon. Hagyom, hogy felforrjon, majd leveszem a tűzről, beleteszem a lapokat és a cukrot, ezután folyamatos keveréssel hűtöm a sodót. Mikor már kellően langyos, akkor formába öntöm, és a formákat 5-6 órára a hűtőbe rakom.
Tálaláskor a formákat meleg vízbe teszem, hogy fejjel lefelé fordítva kicsússzon belőle a puding.
Az epret botmixerrel kicsit összetöröm, majd fazékban alaposan felfőzöm. Ezután 5 percig folyamatosan keverem még, majd a tűzről levéve hagyom kihűlni és langyosan tálalom a panna cottával.
Ízlés szerint friss gyümölccsel és sziruppal tálalható.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.