Panna cotta- eper öntettel

2016/02/27. - írta: Marton Szilvia

Az egyik legjobb olasz desszert, főleg ha már unjátok a 'hagyományos' puding ízét. Végtelenül egyszerű elkészíteni az alap panna cottát és bármilyen gyümölccsel, csokival, magvakkal kombinálható. Ebben az esetben én az epret választottam.

papirtorta_panna_cotta.jpg

Hozzávalók

Panna Cotta

  • 2 dl zsíros tej (3,5 %-os)
  • 5 dl 30%-os habtejszín
  • 4 lapnyi zselatin
  • 10 dkg  kristálycukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Eper öntet:

  • 50 dkg eper
  • méz

Elkészítés

A tejet és a tejszínt fazékba öntöm a vanília kivonattal és elkezdem főzni, nem túl nagy lángon. Hagyom, hogy felforrjon, majd leveszem a tűzről, beleteszem a lapokat és a cukrot, ezután folyamatos keveréssel hűtöm a sodót. Mikor már kellően langyos, akkor formába öntöm, és a formákat 5-6 órára a hűtőbe rakom. 
Tálaláskor a formákat meleg vízbe teszem, hogy fejjel lefelé fordítva kicsússzon belőle a puding.

Az epret botmixerrel kicsit összetöröm, majd fazékban alaposan felfőzöm. Ezután 5 percig folyamatosan keverem még, majd a tűzről levéve hagyom kihűlni és langyosan tálalom a panna cottával.

Ízlés szerint friss gyümölccsel és sziruppal tálalható.

papirtorta_logo_5.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://papirtorta.blog.hu/api/trackback/id/tr978422518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
dívybdgb