Az igazi amerikai csokis keksz tökéletes választ kávé, kakaó vagy tej mellé egyaránt. Rendkívül gyorsan és könnyen elkészíthető. Nekem személy szerint az egyik kedvencem azokra az esetekre, amikor valamint kis idő alatt kell az asztalra tenni.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg barna cukor
- 15 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tk. sütőpor
- 15 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A hozzávalókat a csokoládé kivételével egy tálba tesszük és összedolgozzuk. Arra vigyázzunk, hogy a vaj ne legyen túl hideg, érdemes a tészta összeállítása előtt fél órával kivenni a hűtőből. A csokoládét felszeleteljük és belekeverjük a tésztába. A tepsibe sütőpapírt helyezzük, a tésztából kis golyókat formálunk és rátesszük. Nem kell nagyon lelapítani őket, mert ahogy sülnek szétterülnek. A golyók között hagyjunk megfelelő távolságot, hogy ne ragadjanak össze sütés közben. 12-14 percen át sütjük 180 fokos sütőben.
Tipp:
Próbáljatok ki többféle csokit, ezenkívül mogyoróval vagy mandulával kombinálva is tökéletes választás.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.