A legcsokisabb brownie

2016/03/05. - írta: Marton Szilvia

A héten kezdetét vette a naptár szerinti tavasz, aminek első 'hírnöke' minden évben számomra a Nőnap. A gyönyörű virágok mellett, miért ne ajándékozhatnánk meg mi magunkat egy extra csokis sütivel? Szerintem, most az egyszer belefér mindenkinek.

Kedves hölgy ismerőseim, a következő recept időhiányában is alkalmas választás lehet, hogy március 8-án ezzel köszönjétek meg férfi társainknak a virágcsokrokat. (Aki tulipánt hoz, kettőt is vehet. :) )

 

csokis_bronnie.jpg

Hozzávalók

26 dkg étcsokoládé
15 dkg vaj
4 tojás
30 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
14 dkg liszt
10 dkg darabolt mandula

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét és a vajat. Ezután összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a darabolt mandulát.
Egy kis tepsit (kb. 28x20-as) sütőpapírral bélelünk és beleöntjük a masszát. Kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
Lágy kell maradjon a belseje, ami azt jelenti, hogy még tapadjon a tűhöz. 

Tipp

A 26 dkg étcsokoládéból 1 tábla Milka Noisette csokit használtam, nagyon különleges ízt adott a sütinek, olyannyira, hogy ideje sem volt kihűlni, mert még melegen elfogyott.

 

papirtorta_logo_5.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://papirtorta.blog.hu/api/trackback/id/tr398443244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
dívybdgb