Ki ne szeretné a meleg, frissen sült péksüteményt a reggeliző asztalon?! Nos, a következő recept alapján, már nem telik sok időbe és energiába ennek az előállítása. Próbálok minden sütemény elkészítésénél az egyszerűségre és a tökéletes végtermékre törekedni. Ennek a túrós táskának az előkészítése 10 perc, így 'sosem késő' neki állni.
Hozzávalók (3 adag):
A tésztához
- 12 dkg tehéntúró (áttört)
- 1 db tojássárgája
- 30 dkg finomliszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 5 dkg porcukor
- vanília ízlés szerint
- 1 csipet só
- 1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
- 0.5 dl tej
- 0.5 dl napraforgó olaj
A töltelékhez
- 12 dkg tehéntúró (nem áttört)
- 1 db tojásfehérje (felvert)
- 3 csapott ek porcukor (ízlés szerint)
- 100 g mazsola
- 2 evőkanál búzadara
A kenéshez
- 1 db tojás (felvert)
Elkészítés
A túrót szitán áttörjük. A tészta alapanyagait összegyúrjuk, a tejet csak a legvégén adjuk hozzá, attól függően, hogy mennyire áll össze, mennyire volt nedves a túró. Kb. fél-egy órára hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a fehérjét felverjük, és összeforgatjuk a többi hozzávalóval.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, ebből a mennyiségből 12 kockát készítünk.
Megtöltjük a lapokat a töltelékkel, a tésztasarkokat középre behajtjuk, összecsippentjük. A tojással lekenjük a batyukat.
A felmelegített sütőbőben kb. 20 perc alatt elkészül.
Sütési hőfok: 200°C
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.