Túrós táska- kelesztés nélkül

2016/02/12. - írta: Marton Szilvia

Ki ne szeretné a meleg, frissen sült péksüteményt a reggeliző asztalon?! Nos, a következő recept alapján, már nem telik sok időbe és energiába ennek az előállítása. Próbálok minden sütemény elkészítésénél az egyszerűségre és a tökéletes végtermékre törekedni. Ennek a túrós táskának az előkészítése 10 perc, így 'sosem késő' neki állni.

papirtorta_turos_taska.jpg

Hozzávalók (3 adag):

A tésztához

  • 12 dkg tehéntúró (áttört)
  • 1 db tojássárgája
  • 30 dkg finomliszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 5 dkg porcukor
  • vanília ízlés szerint
  • 1 csipet só
  • 1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
  • 0.5 dl tej
  • 0.5 dl napraforgó olaj

A töltelékhez

  • 12 dkg tehéntúró (nem áttört)
  • 1 db tojásfehérje (felvert)
  • 3 csapott ek porcukor (ízlés szerint)
  • 100 g mazsola
  • 2 evőkanál búzadara

A kenéshez

  • 1 db tojás (felvert)

Elkészítés

A túrót szitán áttörjük. A tészta alapanyagait összegyúrjuk, a tejet csak a legvégén adjuk hozzá, attól függően, hogy mennyire áll össze, mennyire volt nedves a túró. Kb. fél-egy órára hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a fehérjét felverjük, és összeforgatjuk a többi hozzávalóval.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, ebből a mennyiségből 12 kockát készítünk.
Megtöltjük a lapokat a töltelékkel, a tésztasarkokat középre behajtjuk, összecsippentjük. A tojással lekenjük a batyukat.
A felmelegített sütőbőben kb. 20 perc alatt elkészül.
Sütési hőfok: 200°C

papirtorta_logo_5.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://papirtorta.blog.hu/api/trackback/id/tr418385464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
dívybdgb