A sajttorta kétféleképpen készülhet: sütve vagy sütés nélkül. Eddig kb. 6-8 különböző recept alapján készítettem már sajttortát, de a mostani vált be a legjobban, ha az elkészítés idejét és a végeredményt egyaránt figyelembe vesszük.
Hozzávalók
Az alaphoz:
- 150 g keksz
- 125 g vaj
A krémhez
- 300 g krémsajt
- 2 db tojás
- 1 csapott ek finomliszt
- 70 ml tejföl
- 0.5 tk vaníliás cukor
- 85 g cukor
- 100 g áfonya
A tetejére
- 100 g áfonya
Elkészítés
A kekszet ledaráljuk (egyébként a boltban kapható darált keksz is tökéletes), elkeverjük az olvasztott vajjal.
Kb. 22-24-es tortaformába nyomkodjuk a kekszes masszát, és 180 fokos sütőben 5 percig sütjük. Ezután a hőfokot levesszük 160 fokra.
A krémsajtot a liszttel, tojásokkal, tejföllel, cukorral, vaníliás cukorral simára dolgozzuk. Óvatosan belekeverjük az áfonyaszemeket, és a kekszes alapra öntjük.
60 percen keresztül sütjük a sütő középső rácsán. Mikor a torta már megszilárdult, de a közepe még kicsit remegős, elzárhatjuk. Hagyjuk a sütőben kihűlni.
Ha kihűlt, fóliázzuk le, és 4-5 órára tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon, összeérjenek az ízek, és szépen megpuhuljon a kekszes alap. Friss áfonyaszemekkel szórjuk meg tálaláskor.
Akár szülinapi tortaként is tökéletes, de egyszerűen kivitelezhető választás!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.