Áfonyás sajttorta

2016/02/20. - írta: Marton Szilvia

A sajttorta kétféleképpen készülhet: sütve vagy sütés nélkül. Eddig kb. 6-8 különböző recept alapján készítettem már sajttortát, de a mostani vált be a legjobban, ha az elkészítés idejét és a végeredményt egyaránt figyelembe vesszük.

sajttorta.jpg

 

Hozzávalók

Az alaphoz:

  • 150 g keksz
  • 125 g vaj

A krémhez

  • 300 g krémsajt
  • 2 db tojás
  • 1 csapott ek finomliszt
  • 70 ml tejföl
  • 0.5 tk vaníliás cukor
  • 85 g cukor
  • 100 g áfonya

A tetejére

  • 100 g áfonya

 

Elkészítés

 A kekszet ledaráljuk (egyébként a boltban kapható darált keksz is tökéletes), elkeverjük az olvasztott vajjal.

Kb. 22-24-es tortaformába nyomkodjuk a kekszes masszát, és 180 fokos sütőben 5 percig sütjük. Ezután a hőfokot levesszük 160 fokra. 

A krémsajtot a liszttel, tojásokkal, tejföllel, cukorral, vaníliás cukorral simára dolgozzuk. Óvatosan belekeverjük az áfonyaszemeket, és a kekszes alapra öntjük.

60 percen keresztül sütjük a sütő középső rácsán. Mikor a torta már megszilárdult, de a közepe még kicsit remegős, elzárhatjuk. Hagyjuk a sütőben kihűlni.

Ha kihűlt, fóliázzuk le, és  4-5 órára tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon, összeérjenek az ízek, és szépen megpuhuljon a kekszes alap. Friss áfonyaszemekkel szórjuk meg tálaláskor.

Akár szülinapi tortaként is tökéletes, de egyszerűen kivitelezhető választás!

papirtorta_logo_5.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://papirtorta.blog.hu/api/trackback/id/tr478404006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
dívybdgb